Selecteer een pagina

Appartement in Utrecht

26 okt, 2021

Omdat het appartement niet heel groot en relatief weinig ramen heeft, worden alle muren in dezelfde lichte kleur geschilderd. Het houtwerk van ramen en deuren wordt geschilderd in een iets donkerder kleur. Op de vloer komt een betonstuc vloer, voor een stoere uitstraling. Kleur zal vooral worden toegevoegd in de meubels en accessoires, met zand als hoofdkleur en daarbij terra, zwart en grijs. Het appartement heeft (zoals de meeste woningen) veel rechte vormen. Door ronde vormen toe te voegen, ontstaat er meer balans. Om zoveel mogelijk ruimtegevoel te creëren, is het belangrijk om meubels te kiezen die ‘op pootjes staan’ en/of waar doorheen gekeken kan worden.

Om een prettige en ruimtelijke sfeer in de woonkamer te creëren, zijn de meubels in het midden van de kamer geplaatst. Samen met een groot vloerkleed op de vloer wordt het een gezellig ‘eiland’. Ik heb voor een bank gekozen die niet te groot is, geschikt voor 1 of 2 personen, met daarbij twee loungestoelen. Tegen de muur is een bankje geplaatst die kan worden bijgeschoven, zodat er genoeg mogelijkheden zijn om te zitten als vrienden en familie langskomen.

Om zoveel ruimte te creëren in de eetkamer, en om de radiatoren te bedekken, zijn 2 eetbanken onder de ramen te plaatsen. Verder zorgt een ronde tafel voor meer ruimte rondom. Aan een ronde tafel is het gezellig zitten met 1 persoon, maar ook met meerdere personen. De twee poefs kunnen onder de tafel worden geplaatst, zodat ze niet in de weg staan, als ze niet worden gebruikt.

Hoewel het terras overdekt is, wil ik de ruimte graag een buitengevoel geven, met een groot dagbed om te relaxen en een bananenplant.