Selecteer een pagina

Een professioneel ontworpen droominterieur in Beltrum

21 jan, 2022

Deze klant was druk aan het verbouwen toen hij op zoek ging naar een interieurontwerper. Hij vertelde dat de ‘harde’ kant van een mooi huis maken wel zou gaan lukken. Maar met de ‘zachte’ kant met betrekking tot design en inrichting kon hij nog wat advies gebruiken: “Als man heb ik namelijk niet veel kaas gegeten van hoe iets mooi en hip in te richten. Advies met betrekking tot de kleur van de vloeren en het motief is ook welkom.”

Binnen 3 dagen na ons eerste contact kon ik al aan de slag. De plattegrond van het huis stond nog op Funda. Foto’s van de huidige staat van het huis had hij snel gemaakt en ook de vragenlijst had hij snel ingevuld. Meer heb ik niet nodig om te beginnen.

Het ontwerpproces begint altijd met het maken van een vlekkenplan waarin ik de verschillende functies aangeef, zoals koken, tv kijken, eten, etc… In dit geval was het duidelijk waar de functie ‘koken’ zou komen en waar de woonkamer en (dus) ‘tv kijken’. Omdat het huis een mooie grote tuin heeft en de klant had aangegeven het belangrijk te vinden om te kunnen ontspannen in huis, maakte ik ook ruimte vrij bij het achterraam voor ontspanning. Het deel om te eten kwam daardoor iets meer naar het midden. En in de keuken kwam er behalve een functie ‘koken’ ook een functie ‘genieten’.

Vlekkenplan

Plattegrond
Na het maken van het vlekkenplan begin ik met het indelen van de ruimte en plaats ik de meubels in de ruimte.

Plattegrond

Moodboard
Als de klant de plattegrond heeft goedgekeurd, ga ik een moodboard maken waarin ik de sfeer weergeef die ik aan de ruimte wil geven.

moodboard

3d-visualisatie – versie 1
Als de klant het moodboard heeft goedgekeurd, ga ik aan de slag met het maken van de 3d-beelden. Dan ziet de klant pas echt goed wat we tot nu toe hebben bedacht en wordt het vaak nog helderder wat hij of zij echt wil.

3d-ontwerp eethoek v1

3d-visualisatie – versie 2
Bij deze klant werd na het zien van de eerste 3d-visualisaties echt duidelijk wat hij wilde en heb ik na nog wat meer input van zijn kant een tweede versie gemaakt.

3d-ontwerp eethoek

Als ik klaar ben met het ontwerp, maak ik een presentatie waarin ik alle informatie verzamel, inclusief zoveel mogelijk 3d-beelden van verschillende hoeken in de ruimte.

Suggesties voor materialen

Materialenplan

Suggesties voor kleuren

Kleurenplan

Met deze presentatie heeft de klant een compleet interieurplan om de ruimte aan te pakken.